Onze troeven

Crèche

In het hoofdgebouw van onze school bevindt zich ook de kinderopvang ’t Klokhuisje. Hier kunnen baby’s en peuters van 0 t.e.m. 3 jaar terecht voor ze de overstap maken naar de kleuterschool. Er is een nauwe samenwerking tussen de crèche en de school. Elke week komen de oudste peuters uit “t Klokhuisje een uurtje meespelen in de peuterklas. De kindjes en hun juf trachten er samen een gezellig momentje van te maken. Zo kunnen de klokhuiskindjes de juf en de andere kindjes van de klas al leren kennen. Op deze manier wennen de peutertjes aan de schoolomgeving. Dat maakt de overstap naar de grote school minder groot.

Kinderdagverblijf ’t Klokhuisje is elke weekdag geopend van 7 u. ’s morgens tot 18 u. ’s avonds.
Tijdens de openingsuren kan u de medewerkers steeds telefonisch bereiken op 0473/82 50 17.   U kan het kinderdagverblijf zelf ook steeds rechtstreeks bereiken via volgend mailadres: klokhuisje@helan.be

Op de website van helan Kinderopvang www.helan.be/nl/ons-aanbod/kinderopvang/in-je-buurt kunnen toekomstige ouders lezen wat de visie en de waarden zijn, hoe het kinderdagverblijf werkt, en vooral: ze kunnen online een plaatsje voor hun spruit reserveren.

Slaapklasje

Voor sommige peuters is de start van hun schoolcarrière best een vermoeiend begin. Wij willen graag aandacht schenken aan geborgenheid, waardoor de overstap tussen thuis en school niet te groot wordt. Hiervoor hebben we een slaapklasje ingericht. De jongste kleuters die nog nood hebben aan een middagdutje kunnen hier genieten van een rustpauze.

Kosten voor deze slaapklas? Helemaal niets! De school neemt de kosten voor haar rekening.

Elk kind heeft een eigen bedje met kussen, laken en deken. Eveneens een eigen bakje om reservekledij, knuffel en evt. luier en/of tutje in op te bergen.Het is de bedoeling dat de peuters die na het middagmaal moe zijn kunnen gaan rusten van 12.30u tot 14.30u, onder constante toezicht van één persoon. Daarna worden ze naar hun klasje teruggebracht zodat ze samen met de andere kinderen het afsluitmoment van de klas mee kunnen beleven.

Onze speelplaats

Onze dieren hebben een belangrijke plek op onze school. Ze voelen zich erg goed tussen de kinderen. Onze geitjes vinden niets leuker dan mee te voetballen of tikkertje te spelen tijdens de speeltijd. Onze konijntjes zijn iets minder tam en blijven daarom steeds in hun verblijf. De cavia’s zijn zo nieuwsgierig dat de kinderen moeten uitkijken om niet op hun pootjes te trappen. Ze zijn op school geboren en door onze leerlingen grootgebracht

Sinds 2013 hebben we op school ook een moestuin. Met de hulp van de leerkrachten wordt er geplant en gezaaid. Zonnebloemen, pompoen, courgette, sla, spruitjes, erwtjes,… De leerlingen volgen verwonderd hoe alles groeit en bloeit. Het onderhoud van de moestuin nemen ze zelf voor hun rekening. Wieden, harken, onkruid verwijderen,? Onze leerlingen steken graag zelf de handen uit de mouwen. Wanneer er geoogst kan worden gaan onze kinderen zelf aan de slag. Ze oogsten en verkopen fier hun groenten aan de ouders, grootouders en personeel.

Verder vind je op ons uitgestrekt schooldomein een modderkeuken, wilgenhutten, een buitenklas, een poeltje, insectenhotel en zo veel meer.