Wat is het oudercomité?

Wij zijn een groepje enthousiaste ouders die samen met het team van directie en leerkrachten de handen uit de mouwen steken.  Samen zorgen we ervoor dat De Boomgaard de leuke, warme, aangename en stimulerende school is die we vandaag kennen.

Wat doet het oudercomité?

Op een actieve school zoals De Boomgaard is er altijd wel iets te doen. Het schoolfeest, de lichtjeswandeling, de spaghettiavond, het gezond ontbijt, … Dit is maar een greep uit de activiteiten die zorgen voor verbondenheid tussen de kinderen, hun ouders en de school. Ze laten bovendien onze school ook naar de buitenwereld schitteren.

Deze activiteiten zorgen ook voor en zeer welkom en nodig extra budget dat wordt gebruikt voor extra materiaal voor de kinderen, speeltoestellen, onze dieren en nog veel meer.

Het oudercomité werkt intensief mee aan deze evenementen. We brainstormen, werken ideeën uit en steken vooral ook de handen uit de mouwen.

Ouders en Team aan het werk aan de nieuwe dierenverblijven

Hoe werkt het oudercomité?

We vergaderen enkele keren per schooljaar samen met enkele leerkrachten en/of de directie. Onze activiteiten worden dan gepland en geëvalueerd onder het genot van een hapje en een drankje.

Ook onderwerpen in verband met de algemene schoolwerking worden behandeld. Deze worden aangebracht door de school of ouders.

Iedereen kiest aan welke evenementen hij/zij wil meewerken. Het is niet zo dat we verwachten dat iedereen bij elke activiteit aanwezig is. We verdelen de taken onderling.

Wie niet graag vergadert maar wel mee de handen uit de mouwen wil steken bij de voorbereiding, tijdens of na de activiteiten is eveneens erg welkom bij het oudercomité.

Doe je mee met het OC?

Het oudercomité is steeds op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Iedereen die De Boomgaard een warm hart toedraagt is van harte welkom. Aarzel dus niet en spreek iemand van het oudercomité aan, neem contact op via mail, laat een berichtje op onze facebookpagina, laat het weten aan de klasleerkracht, …

Als je je -om welke reden dan ook- niet kan engageren voor het oudercomité: we zijn ook steeds op zoek naar helpende handen. Per activiteit wordt er wel een lijst rondgedeeld waarop je je kan opgeven als medewerker voor dat specifieke evenement.

Contact:

Vragen, suggesties of interesse om het oudercomité te komen versterken?

Oudercomité De Boomgaard
Lt. Karel Caluwaertstraat 41
2160 Wommelgem

oudercomitedeboomgaard@gmail.com

https://www.facebook.com/OCdeBoomgaard

Steun het oudercomité en de school

Vergeet ook niet dat je ons (en dus de school) kan steunen door online te shoppen via Trooper. Al je favoriete webshops zijn op dit platform aanwezig en staan een percentage van hun winst af aan de vereniging van jouw keuze. Het kost jou dus geen cent!

https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/OCDeboomgaard

Ook via Makro en leuksteuntje.be kan je de school makkelijk steunen. Ga naar http://leuksteuntje.be/verenigingen/basisschool-de-boomgaard-wommelgem/  en koppel je makrokaart. Voor elke euro die je spendeert geeft Makro de school 3% aankoopbudget.