Welkom in de derde kleuterklas (Pompomklas) 
 
 
 
Dag jongens en meisjes, mama's en papa's en andere nieuwsgierigen!
 
Wij zijn de kinderen van de derde kleuterklas. Wij worden ook wel de Pompomklas (K3) genoemd.
 
Onze klas is heel leuk en gezelllig. We hebben vele leerrijke en leuke hoeken zoals de letterhoek, de rekenhoek, de taalhoek, de winkel, de poppenhoek, de computer en nog veel meer. We hebben ook een themahoek in de klas. Elke keer als we iets nieuw leren, ziet die themahoek er helemaal anders uit. Zo mogen we tijdens thema 'baby' poppen wassen in de themahoek, tijdens thema 'herfst' verandert die hoek in een bos, ... .
 
Elke week doen we samen met de juf leuke en leerrijke activiteiten. Liedjes zingen, spelletjes spelen, naar verhaaltjes luisteren, die verhaaltjes bespreken, muziek maken, knutselen, over begrippen leren, ... . We krijgen ook elke week schrijfdans met een klein groepje. Dat is heel leuk en goed voor onze motoriek. We bezoeken maandelijks de bibliotheek. De kleuters mogen er zelf boekjes uitkiezen. De boekjes zijn die maand ter beschikking in de boekenhoek.
 
De derde kleuterklas krijgt om de twee weken een lesje initiatie Frans. Dit zijn Franse verhaaltjes, liedjes en spelletjes op een leuke en gemakkelijke manier aangeboden. Uw kind moet geen Frans leren, maar maakt er zo al kennis mee. Pistache is de Franse muis die ons die stap in de wereld van de Franse taal laat zetten.
De derde kleuterklas gaat om de twee weken zwemmen en krijgt watergewenning van de turnmeester. 
De derde kleuterklas werkt samen met het eerste leerjaar! Zo zijn er klasdoorbrekende activiteiten. Maandelijks gaan enkele kinderen mee knutselen in het eerste leerjaar. Er worden doorheen het schooljaar samen projecten uitgewerkt. Door deze intense samenwerking worden onze oudste kleuters goed voorbereid op het eerste leerjaar en is de stap naar onze lagere school niet meer zo groot.
 
Wij maken ook leuke uitstappen. Zo gaan we bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, het bos en de Kloek. Dat is een binnen- en buitenspeeltuin.
 
Groetjes
de juf