Gemeentelijk jeugdatelier

begeleiding: Anita Vlaminck

 

In ons jeugdatelier proberen we een plek te creëren waar kinderen hun creatieve kriebels kunnen ontplooien in een ongedwongen en stimulerende sfeer. Dit doen we via verschillende expressiemogelijkheden, met allerlei materialen en technieken. Hierbij komt het beeldend aspect, het knutselen en frutselen, het meest aan bod.

We proberen de kinderen te helpen in hun ontdekkingstocht naar hun eigen creatieve mogelijkheden. Daarbij vertrekken we vanuit de interessewereld van het kind om zo de grote wereld van kunst en cultuur te ontdekken. Dit gebeurt elk jaar aan de hand van een thema en via allerlei uitstappen (theater, musea, ...) of gastbezoeken (auteur,

kunstenaar, ...).

 

Het jeugdatelier is een initiatief van de gemeente Wommelgem die de grootste kosten op zich neemt. Hierdoor is de bijdrage beperkt tot 12,50 euro per kind, per trimester, alles inbegrepen. Elk jaar werken we samen met de gemeentelijke bibliotheek tijdens de jeugdboekenweek.

 

Op woensdag is er ook de mogelijkheid om uw kind voor of na de activiteit te laten opvangen in 't Evertje, de gemeentelijke kinderopvang, gehuisvest in hetzelfde gebouw.

 

Zit je kind in het 1ste, 2de of 3de leerjaar, dan staan we woensdagnamiddag voor haar of hem klaar (van 14 u. tot 16.30 u., bij veel aanvragen om de 14 dagen).

Zit hij of zij in het 4de, 5de of 6de leerjaar, dan komen we elke zaterdagvoormiddag bij elkaar (van 9.30 u. tot 12 u., elke week).

 

telefoon: 0490/11 05 00

mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.