Back to Top

Maandag is het zover, we vertrekken met het 5e en 6e leerjaar richting Lanaken om op burchtklassen te gaan. Volg al onze avonturen hier op de website van onze school, we proberen dagelijks een nieuwsupdate te doen.

pietersheim.jpg

 
Burchtkrant 24 september 2012
 
 
 
Beste lezers,
 
De kinderen van het 5e en 6e leerjaar van BS De Boomgaard Wommelgem zijn vandaag veilig aangekomen in Lanaken. Ze zijn onmiddellijk van start gegaan met een fotozoektocht en een bezoek aan de burcht van Pietersheim. Daar werd een leuk spel gespeeld. Ze aten lekkere uiensoep, aardappeltjes, boontjes en kalkoen. Het dessert was een frisse appel.
Tot zover ons verslag van vandaag. Graag meer morgen!
 
reporters: Tamara, Latoya, Amine, Hind
 
 
 
Burchtkrant 25 september 2012
 
 
 
Beste lezers,
 
De kinderen speelden het spel 'De ring der Nevelingen', een oude legende. Na het spel stond paard Libelle klaar voor een ritje met de huifkar.
Het middageten werd met smaak gegeten om daarna stekelige shampoo van brandnetels (omdat de kans op regen te groot was voor een indianentocht buiten).
Na het harde werken, speelde de leerlingen in de reuzenspeeltuin. Wat een pret!
Voor het avondeten gingen ze in 2 ploegen op zoek naar de vlag van de tegenstrevers. Tijdens het spel 'Levende Stratego' werd een heuse veldslag uitgevochten.
De avond hebben ze afgesloten met een leuke kwis. Moe maar voldaan gaan ze naar bed!
 
reporters: Nina, Faton, Mohammed, Gwylim
 
 
Burchtkrant 26 september 2012
 
 
 
Beste lezers,
 
De leerlingen hadden voor vandaag 2 tochten door het Nationaal Park Hoge Kempen op het programma staan. In de voormiddag leerden ze van de ranger heel wat over paddestoelen, keien, eekhoorns en naaldbomen. Maar ook de loofbomen kwamen aan bod.
In de namiddag deden ze beter leerden kijken naar de Amerikaanse en inheemse eik en de beuk. Aan het einde vonden we een leuke schatkist.
De laatste avond van de GWP werd afgesloten met een grappige film, 2 optredens van kinderen, foto's met ridders en jonkvrouwen én een beetje gek gedans.
Uitgeput ging iedereen slapen, morgen mogen ze een beetje langer blijven liggen.
Alle kinderen kijken er naar uit om hun ouders weer terug te zien!
 
reporters: juf Pascale en juf Katia
 
Beste lezers,
 
De kinderen van 5 en 6 van Basisschool De Boomgaard zijn naar het Nationaal Park in Lanaken geweest. Ze kregen er les over bomen, paddestoelen en tenen en ze deden een schattentocht. In de schatkist lagen snoepjes en armbanden. 's Avond zagen we een film, toneel en dans. Nadien dansten we, aten we chips en dronken we frisdrank.
 
reporters: Femke, Axelle, Matthew
 
 
Burchtkrant 26 september 2012
 
Beste lezers,
 
De kinderen van BS De Boomgaard uit de 5e en de 6e klas gaan vandaag een wandeling doen en Stratego spelen. Ook de speeltuin gaan de leerlingen nog een keertje 'onveilig' maken. Rond 1 uur gaan ze vertrekken naar Wommelgem, ze komen er ongeveer rond 15 uur aan.
 
reporters: Dounia, Matthias, Hind